Blog

Missie

VERKNIPT stoffen wil een plek zijn voor zelfmaak-adviezen & het behouden van het kleermakersambacht. Daarbij werken we klantgericht en richten we ons op zo duurzaam mogelijke stoffen.

Onze assortiment wordt bepaald door het kiezen voor stoffen met het OEKOtex label en het GOTS keurmerk. Maar ook de herkomst in combinatie met transportafstanden nemen we mee in onze inkoopkeuzes.

OEKOtex
Het OEKOtex label zegt iets over de arbeidsomstandigheden en dat de gebruikte stoffen niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Het GOTS keurmerk zegt iets over de herkomst van katoen, welke meer dan 70% van biologische teelt moet zijn. Boeiend is dat er geen eisen gesteld worden aan de kweek van katoen in gebieden waar weinig water is.
We hebben het hier allemaal over ‘VIRGIN’ materialen. Dus materialen die uit nieuw gewonnen grondstoffen geproduceerd worden. Door de enorme textielafvalberg zijn er vele innovatieve ontwikkelingen gaande om textielvezels te hergebruiken. Hiervoor zijn wij nog druk in onderzoek welke stoffen er zijn, wat we er mee kunnen en of we die in ons assortiment opnemen. Dus daarover zullen nog meerdere blogs volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top